Ne hallgass! Kapcsolj egyből, ha baj van

2019-11-28

A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak hatékonyabb segítése az elsődleges cél a Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése című uniós projektben. Ugyanakkor a programban legalább akkora hangsúlyt kap az a törekvés, hogy a társadalom minél szélesebb rétegei ismerjék és felismerjék, ha a környezetükben bántalmazás történik.

Fontos mérföldkő, hogy nemrégiben elkészült a KAPCSOLJ EGYBŐL! applikáció, ami egy-egy konkrét példán keresztül mutatja be a 18 év alatti, vagy a nagykorúakat érő bántalmazás fajtáit. A téma gyorsan áttekinthető, és egy helyen, mindenki számára érthető nyelvezettel ismerteti a legfontosabb tudnivalókat a témáról.

A KAPCSOLJ EGYBŐL! alkalmazás segíti a krízishelyzetbe került, bántalmazott személyt is, aki szükség esetén automatikus tárcsázással hívhatja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) +36 80 205 520 telefonszámát.

Ha azonban valaki úgy érzi, hogy egyedül nem tud kilábalni a nehézségeiből, válsághelyzetbe jutott és jó lenne egy szakember, akit anonim módon felhívhat, mert támogatásra van szüksége, automatikusan tárcsázhatja a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Országos Szövetségének (LESZ) segélyvonalát, a 116 123-at.

Letöltés andoridra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.csbo.kapcsoljegybol

Letöltés iPhone-ra: https://apps.apple.com/hu/app/kapcsolj-egyb%C5%91l/id1459628738

f
OKIT Logó

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
Magyarországról ingyenesen hívható segélyvonal

06-80-20-55-20

| E-mail:
OKIT
Grafika: Brandcontrol